Kompetens Kunder Karriär Personal Aktuellt Kontakt
Kompetens Kunder Karriär Personal Aktuellt Kontakt

Vår vision

Att vara förstahandsvalet för kvalificerade uppdrag inom Javautveckling, integration och prestanda i Göteborgsområdet.
Vi vill göra skillnad och tillföra något unikt. Varumärket CodeMint står för gedigen kompetens. När våra kunder startar nya projekt vill vi vara deras förstahandsval och vi är beredda att axla det ansvar det medför.

Våra kärnvärden

Våra kärnvärden är kompetens, resultat och ledarskap.
  • Kompetens – vi satsar stenhårt på kompetensutveckling och ligger i framkanten på flera områden. En konsult från CodeMint ska inte vara utbytbar, utan ska tillföra något unikt.
  • Resultat – vi är pragmatiska, tar ansvar och fokuserar på att leverera rätt lösning i tid och inom budget. Vi får saker att hända.
  • Ledarskap – vi är duktiga på att leda och utveckla människor, dessutom strävar vi efter att vara ledande tekniskt och branschmässigt och vågar staka ut en riktning vi tror på.

Vår historia

CodeMint bildades år 2000. Vi är ett konsultbolag i Göteborg som fokuserar på affärskritiska lösningar med höga krav på säkerhet, prestanda och tillgänglighet. Vi har gedigen branschkunskap inom energi, finans, telematik och hälso/sjukvård. Vi är vana vid stora organisationer med komplex IT-infrastruktur.

Kompetens

Vi har gedigen erfarenhet inom prestanda, utveckling, integration och projektledning. Vi arbetar hårt för att inte bara följa utan leda utvecklingen inom våra områden.

Prestanda

Många av systemen vi har varit med om att utveckla har höga prestandakrav. Funktionella krav är viktiga, men om systemet dör av överbelastning måste något göras. Vi kan gå in och göra brandkårsutryckningar för befintliga system som inte håller och vi är gärna med från början och ser till att det fungerar även under last.

Java

Vi har Javautvecklare som har varit med från början. Vi har också yngre förmågor som tillför ett annat perspektiv. Tillsammans är vi ett team som klarar det mesta.

Integration

CodeMint kan integration. Vi har byggt integrationslösningar med tusentals hämtnings/lämningspunkter och många hundra flöden. Vi är experter på Oracle Fusion Middleware, Mule och har gedigen erfarenhet av en rad andra plattformar.

Projektledning

CodeMints projektledare är IPMA eller PMI-certifierade. Vi kan ett flertal agila systemutvecklingsmetoder som exempelvis XP, SCRUM eller KANBAN. CodeMint hanterar mixen av traditionell projektledning och agila metoder. Genom att kombinera bra ledarskap med gedigen projektledningskompetens levererar projektet förväntat resultat.

Kunder

Thomas Malmberg, VD CodeMint: "Vi strävar efter att vara förstahandsvalet för våra kunder genom att leverera rätt lösning i tid och inom budget. "

Vi levererar affärskritiska lösningar till våra kunder, som har höga krav på säkerhet, prestanda och tillgänglighet. Här är  ett axplock av företag vi har haft nöjet att arbeta med.
kunder.png

Karriär

Som konsult på CodeMint får du möjligheten att arbeta med drivna medarbetare i en prestigelös miljö. Vi tycker att det är viktigt att du vill utvecklas i din roll som konsult och vill ta mycket eget ansvar, något som vi anser utvecklar och stärker människor.

Vi söker fler konsulter till Göteborg. Speciellt är vi ute efter vassa Javautvecklare och integrationsspecialister.

Javautvecklare

Javautvecklare med ett par års erfarenhet. Du vill utvecklas och leverera solida lösningar i agila utvecklingsteam. Goda kunskaper i Java SE och Java EE är ett krav och vi ser mycket positivt på om du har någon särskild spets inom området. Intresse för prestandaoptimering är också meriterande.

Integrationsspecialister

Integrationsspecialister med flera års erfarenhet av någon integrationsplattform. I rollen förväntas du kunna designa, utveckla, testa och förvalta robusta integrationslösningar ute hos kund. Erfarenhet av Mule eller Biztalk är ett plus.
Vi är alltid intresserade av duktiga medarbetare, så skicka gärna ett CV tillsammans med ett personligt brev där du berättar lite om dig själv till: work@codemint.com. Vid frågor kontakta vår rekryteringsansvarige Per Jalmelid på telefon 031-757 74 40.

Personal

​Thomas Malmberg - Projektledare med omväxlande vardag

thomas_malmberg.pngJag har alltid jobbat som konsult, ända sedan jag slutade skolan 1997. Anledningen till att jag har fortsatt som konsult är omväxlingen - det kan ju ibland liknas vid att byta jobb var tredje månad! Man byter uppdrag, arbetsformer och inte minst arbetskamrater, vilket gör att man hela tiden får nya utmaningar och infallsvinklar.
Jag arbetar som projektledare där utmaningen i mångt och mycket består i att se till att projektmedlemmarna får de bästa förutsättningarna för att lösa sina uppgifter. För att lyckas med det, anser jag, att man både måste förstå den verksamhet man arbetar för och samtidigt förstå det hantverk som det innebär att utveckla IT-lösningar.
På CodeMint är denna "dubbel-kompetens" väldigt viktig och det är en av de största anledningarna till att jag arbetar här.
 

Erik Wramner - Konsulten utvecklar både programvara och sig själv

erik_wrammer.pngJag har arbetat som konsult för olika bolag sedan 1994 och grundade CodeMint våren 2000.
Mitt första uppdrag var att utveckla ett internbanksystem, därefter ett system för obligationshandel. Det gav en god grund att bygga vidare på och gav mig en hälsosam respekt för produktion och vikten av ordentliga tester.
Jag har hela tiden varit väldigt intresserad av tekniken och försöker hänga med så gott det går. Det jag trivs bäst med som konsult är nog omväxlingen. Man får se hur det ser ut på många olika företag och får arbeta med olika tekniska lösningar. Det gör att man hela tiden kan utvecklas och bli bättre.
På CodeMint lägger vi stor vikt vid kompetens och kontinuerligt lärande. Det är viktigt för mig. En del företag säljer bilar - vi säljer kompetens, men först måste vi bygga den!
Ett av mina specialområden är prestandaoptimering. En viss uppfattning om vad jag gör får man på min blog, där jag skriver om problem jag stöter på i vardagen som konsult.

Anders Ewaldz - Frihet att utvecklas som konsult och människa

anders_ewaldz.pngNär jag kom till CodeMint hade jag i flera år fungerat som projektledare i olika sammanhang, men att jobba professionellt i IT-branschen var nytt för mig.
Jag började som assisterande projektledare, tillsammans med en mentor från CodeMint. Projektet kretsade kring en uppgradering av ett centralt administrativt system, med kopplingar till andra system på flera olika nivåer. Det innebar många telefonsamtal och promenader genom korridorer för att hitta rätt människor som kunde hjälpa till med sin del i projektet.
Under projektets gång fick jag stöttning och vidareutbildning av min mentor, som ställde mig inför nya utmaningar, och efter några månader tog jag över som projektledare. Men jag har hela tiden haft tillgång till de erfarna konsulterna på CodeMint för rådfrågning.
Jag uppskattar den frihet under ansvar som jag får som konsult. Med generösa villkor när det gäller arbetstid och tillgång till utrustning, med en enkel lönemodell och fortbildningsmöjligheter är CodeMint ett företag som jag trivs på och känner att jag kan utvecklas inom.

Aktuellt

​​​​2017-12-14: Adam Bien, Java EE 8

Javagruppen åker till Tyskland för att lära sig Java SE 9 och EE 8 av Adam Bien.

​​​​2017-11-28: Sigma Smart Developers Society, Java EE performance

CodeMint håller en presentation om prestanda, anmälan här.

Tidigare​

2017-10-19: Prestandakurs
2017-09-21: Native memory leaks JavaForum
2017-05-31: Rävgården
2017-03-23: Skidresa
2017-03-07: jDays
2017-01-24: Karl håller föredrag om Nomad
2016-03-18: Vårkonferens på skidor
2015-04-17: CodeMint åker skidor
2014-11-30: CodeMint effektiviserar tidtagningen vid simtävlingar
2014-11-20: CodeMint är med och utvecklar lösning för mobil betalning på ICA
2014-05-01: Jens vinner CodeMints tävling
2014-04-20:​​ CodeMint föreläser på JavaForum

Kontakta oss

Organisationsnummer: 556861-3201

Telefon: +46 31-757 74 00

E-post: info@codemint.com

Postadress:
CodeMint AB
Box 5243
402 24 Göteborg

Besöksadress:
World trade center
Mässans gata 10
412 51 Göteborg